Hlavní obsah

Volkswagen představuje Crafter s novými motory

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen zveřejnil první informace a fotografie omlazeného modelu Crafter. Velká dodávka s hmotností do 3,5 tuny, založená na Mercedesu Sprinter, dostala nové čtyřválcové turbodiesely, které nahrazují starší pětiválce. Spotřeba u nových agregátů je nižší údajně až o 33 procent.

Článek

Hlavní změnou je nahrazení vznětového pětiválce čtyřválcem - jde o upravený motor 2,0 TDI, který je dobře známý ze všech vozů koncernu Volkswagen. Pro nový Crafter jsou k dispozici tři výkonové stupně - 80 kW, 100 kW a 120 kW (109 - 163 koní).

Nejvýkonnější motor pro Crafter, známý z modelů Amarok a Transporter, je přeplňován dvěma turbodmychadly a nabízí maximální točivý moment 400 Nm. Crafter BiTDI vybavený systémem Stop/Start spotřebuje 7,2 litru nafty na sto kilometrů, což jej mezi modely Crafter řadí k nejúspornějšímu provedení.

Jinak se změnily pouze drobnosti v interiéru - nová je hlavice řadicí páky. VW inovoval také čalouněné plochy ve výplních dveří. Automobil díky novým motorům váží zhruba o deset procent méně.

České ceny Crafteru nebyly zatím stanoveny. Nový model se v tuzemských autosalonech začne prodávat v červnu. Standardem je nově tříletá záruka (omezená na 250 000 kilometrů). Crafter se nabízí se třemi různými rozvory, čtyřmi délkami karoserie a dvěma výškami střechy. V nabídce je verze pro přepravu osob, valník, dvojitá kabina a podvozek pro nástavby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám