Hlavní obsah

Ssangyong představil luxusní sedan Chairman H

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka Ssangyong, kterou vlastí indická Mahindra, představila nový luxusní sedan. Zatím je k dispozici jediná fotografie, ze které je patrné, že korejská automobilka se velmi inspirovala současnými Mercedesy.

Článek

Ssangyong zveřejnil pouze snímek přední části vozu a několik kusých informací. Výrobce se pochlubil odvětrávanými sedadly a vyhřívaným volantem. Informace o nabízených motorech zatím nejsou k dispozici.

Vzhled vozu se jednoznačně inspiroval současnými Mercedesy. Není bez zajímavosti, že v minulosti právě Mercedes dodával pro některé modely Ssangyongu pohonné jednotky.

Není jisté, zda se tento sedan bude dovážet do Evropy. V domovské Koreji se začne Chairman prodávat v květnu. Cena zatím nebyla oznámena. Korejská automobilka Ssangyong vloni málem zbankrotovala, zachránila ji indická společnost Mahindra.

Reklama

Související články

SsangYong se vrací, novinkou je SUV Korando

Korejská automobilka SsangYong v loňském roce málem zkrachovala. V závěru roku se na Korejce usmálo štěstí - indická automobilka Mahindra & Mahindra se dohodla...

Výběr článků

Načítám