Hlavní obsah

Fiat letos hodlá zvýšit svůj podíl na evropském trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce automobilů Fiat hodlá v letošním roce zvýšit svůj podíl na evropském trhu s osobními vozy díky novým modelům. Uvedl to generální ředitel společnosti Sergio Marchionne na valné hromadě akcionářů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Fiat Punto Evo

Článek

Vloni činil tržní podíl Fiatu v Evropě 7,5 procenta. Marchionne upozornil, že na evropský trh s osobními automobily letos bude mít negativní vliv předpokládaný pokles poptávky v Itálii a Francii. "Nicméně očekáváme, že náš tržní podíl stoupne v důsledku zahájení prodeje nových modelů ve druhém pololetí," dodal.

Fiat je podle tržeb šestou největší automobilkou v Evropě. Společnost nyní pracuje na převzetí americké automobilky Chrysler, ve které již vlastní čtvrtinový podíl a má rovněž kontrolu nad jejím vedením. Fiat předpokládá, že do konce letošního roku zvýší svůj podíl v Chrysleru na 35 procent. Souhrnné roční tržby Fiatu a Chrysleru by podle Marchionneho mohly do roku 2014 dosáhnout 100 miliard eur (zhruba 2,45 biliónu Kč), napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám