Hlavní obsah

Kia představila malé elektrické auto Naimo

Novinky, Martin Žemlička

Korejská automobilka Kia představila v Soulu koncept malého elektrického vozu pojmenovaného Naimo. Nejvyšší udávaná rychlost je 150 km/h a na jedno nabití ujede údajně 200 kilometrů.

Článek

Naimo není velké - na délku měří 3890 mm. Rozvor náprav je 2647 mm, šířka 1844 mm a výška 1589 mm. Jedna technická zajímavost: koncept Naimo nemá B-sloupky. Vzadu zavěšené zadní dveře se otevírají proti směru jízdy (podobně jako třeba u nového Opelu Meriva). Název konceptu je odvozen z korejského slova Ne-mo (vyslovuje se Neh-Mo) a má odkazovat na hranatý, čtvercový tvar vozu.

Naimo pohání elektromotor s maximálním výkonem 80 kW (109 k) a nejvyšším točivým momentem 280 Nm. Dvojice baterií (celkem 27 kWh) je umístěna pod podlahou zavazadlového prostoru.

Nejvyšší rychlost vozu činí 150 km/h. Na jedno nabití ujede Naimo 200 km, jak obvykle u elektromobilů bývá, jde o teoretickou hodnotu. V režimu rychlého dobíjení lze baterii nabít na 80 procent své kapacity za 25 minut. V rámci běžného dobíjení je 100 procent kapacity dosaženo po pěti a půl hodinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám