Hlavní obsah

Britský žebříček spolehlivosti vyhrála Toyota Corolla, škodovky si vedly dobře

Novinky, maž

Britská pojišťovací společnost Warranty Direct, která se specializuje na pozáruční opravy automobilů, zveřejnila svůj žebříček sta nejspolehlivějších aut. První místo obsadila Toyota Corolla, špatně si nevedly ani Škoda Fabia a Octavia.

Článek

Warranty Direct je britská pojišťovací společnost, která pro motoristy zajišťuje pojištění jejich vozu poté, co jim vyprší standardní tovární záruka. Společnost sestavila žebříček 100 nejspolehlivějších aut. Ona „spolehlivost“ se počítá poměrně složitým postupem, který zohledňuje nejen samotné závady, ale i složitost opravy a náklady na opravu.

Nevýhodou britského žebříčku je, že míchá různé generace jednotlivých modelů – třeba fabia zahrnuje první i druhou generaci. Další nevýhodou tohoto žebříčku je fakt, že dražší vozy mají dražší náhradní díly, což je proti jejich jednodušším konkurentům znevýhodňuje. Třetí nevýhodou tohoto žebříčku je neúplnost, v tabulce například zcela chybí vozy Porsche, pokládané za jedny z nejspolehlivějších aut na světě. A chybí třeba i Škoda Superb...

První místo obsadila Toyota Corolla, druhé je Suzuki Alto a na třetí pozici spolehlivosti je již nevyráběná Honda HR-V. Škodovky obsadily 38. místo (Octavia) a 42. pozici (Fabia).  Celou tabulku 100 „nejlepších“ najdete na domovských stránkách pojišťovny (odkaz zde).

Reklama

Výběr článků

Načítám