Hlavní obsah

Seat chce letos zvýšit prodej vozů až o desetinu

Ztrátová španělská automobilka Seat z koncernu Volkswagen má pro letošní rok v plánu zvýšit odbyt svých vozů o osm až deset procent z loňských 340 000 kusů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat Alhambra

Článek

V roce 2012 čeká Seat další růst, tentokrát už s pomocí čtyř nových modelů. Uvedl to pro magazín Automotive News Europe šéf značky James Muir. Seat připravuje nový model malého vozu, dále čtyřdveřový sedan, novou verzi modelu Leon a novou Ibizu. Seat předpokládá, že rostoucí poptávka umožní zvýšit počet zaměstnanců.

"Zaměstnáváme po celém světě 13 500 lidí a budeme muset znovu najímat. Do konce roku přijmeme 300 až 800 nových zaměstnanců," řekl Muir, který vede Seat od roku 2009. Seat má důležitou roli v koncernové "Strategii 2018", jejímž cílem je udělat z Volkswagenu za sedm let největšího výrobce automobilů na světě.

Odbyt vozů značky Seat by se do té doby měl více než zdvojnásobit na 800 000 ročně. Loni měl Seat ztrátu 311 miliónů eur (zhruba 7,6 miliardy Kč), předloni 187 miliónů eur. K zisku by se měl Seat podle vedení firmy vrátit v roce 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám