Hlavní obsah

Městská Honda Brio míří na asijské trhy

Novinky, Martin Žemlička

Honda začne prodávat nový městský model Brio. Cena za 3,6 metru dlouhý vůz je zhruba 250 tisíc korun. Honda bude tento model nabízet na trzích v Thajsku, Indii a Číně, s dovozem do Evropy se nepočítá.

Článek

O pohon se stará čtyřválcová dvanáctistovka 1,2 i-VTEC s výkonem 90 koní (66 kW), kterou Honda používá například v modelu Jazz. Výrobce udává kombinovanou spotřebu paliva rovných pět litrů na sto kilometrů.

Nová městská Honda, která uveze čtyři cestující, má následující rozměry: 3610 mm x 1680 mm x 1475 mm. Velikost zavazadlového prostoru automobilka zatím neuvedla, jeho velikost však odhadujeme v desítkách litrů. Při převozu většího množství předmětů lze využít zadní sklopitelné sedačky.

Honda očekává, že ročně na thajském trhu prodá čtyřicet tisíc modelů Brio. Předpokládá se rovněž export do sousední Indie a Číny. Cena za malou Hondu činí v Thajsku 390 tisíc báthů, což je zhruba 250 000 korun. Za tak malé auto je to hodně, cenu je třeba brát v souvislosti s cenami a daněmi za nová auta v Thajsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám