Hlavní obsah

Připravovaný slovinský supersport by rád pokořil 400 km/h

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připravovaný slovinský supersport od neznámé firmy Shayton si rozhodně neklade malé cíle: rád by jel rychlostí kolem 400 km/h, roční produkce by měla dosahovat 20 kusů. Cena je přitom mimořádně vysoká - rovný milión eur. Zatím je vše ve stádiu příprav, takže není jisté, zda vůbec někdy vyjede sériový model.

Článek

Pod kapotou bude podle tvůrců slovinského supersportu s názvem Equilibrium dvanáctiválec od zatím nezveřejněného výrobce (zřejmě AMG), který nabídne 1099 koní a 930 Nm. Zrychlení na stovku by pak mělo být záležitostí tří vteřin a zrychlování by mělo ustat až při 400 km/h. Zrychlení z klidu na 200 km/h by měl připravovaný supersport zvládnout za 8,9 vteřiny.

Výrobce udává suchou hmotnost pouhých 1200 kilogramů, přičemž rozložení mezi nápravami je 47:53 ve prospěch zadní části. V základní výbavě nechybí keramické brzdy Brembo.

Roční produkce by měla dosahovat 20 kusů. Cena je přitom mimořádně vysoká - rovný milión eur (zhruba 25 miliónů korun). Zatím je vše ve stádiu příprav. Uvedené fotografie vozu jsou pouze renderované, nový sportovní vůz Equilibrium zatím existuje pouze v nulách a jedničkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám