Hlavní obsah

Citroën DS4: vyfintěná C4 sbírá ceny za krásu

• Aktualizováno
Novinky, Martin Žemlička

Citroën DS4 získal v internetovém hlasování ocenění za vnější design a v rámci Festival Automobile International porota ocenila jeho interiér. Aktuálně je nový model DS4 vystaven na ženevském výstavišti. Do prodeje se dostane až letos v létě.

Článek

Citroën DS4 získal titul „Nejhezčí auto roku“. V soutěži pro něj hlasovalo zhruba 60 000 lidí ze 62 zemí světa. DS4 zároveň získalo cenu za „nejhezčí interiér“. Francouzský výrobce tento model aktuálně vystavuje na ženevském autosalonu, výstavní premiéru si vůz odbyl už v září v Paříži.

DS4 má 427 cm na délku, 181 cm na šířku; vůz je vysoký 153 cm a vychází z modelu C4. Mírně odlišné a luxusní tvary z něj dělají „nóbl“ auto. Nové jsou například LED diody pro denní svícení, podběhy kol mohou vyplnit až devatenáctipalcová kola. Efektním doplňkem je integrovaná zadní klika do C sloupku, která evokuje dojem kupé.

Uvnitř je prakticky stejná přístrojová deska jako u C4, u luxusnější verze je k dispozici kožené čalounění, a to i ve dvoubarevném provedení. Přístrojová deska může být na přání obšita kůží. Luxusní dojem dodává také chrom použitý na lištách kolem větráků, kolem sdruženého přístroje a řadicí páky nebo na některých ovladačích na středové konzole. Oproti běžné C4 má verze DS4 vylepšené také odhlučnění - k tomu pomáhá vrstvené přední sklo a materiály absorbující vibrace v motorovém prostoru.

V nabídce je celkem pět motorů s výkony od 88 kW do 147 kW (120 - 200 k). Převodovka je vždy šestistupňová, buď samočinná, nebo manuální.

„Citroën DS4 bude uveden na český trh v červnu tohoto roku a zákazníci se s ním poprvé budou moci seznámit na Brněnském autosalonu,“ vuedla pro Novinky.cz mluvčí českého zastoupení Martina Bedrnová. „Česká cena zatím není stanovena, ale pro představu lze uvést, že cenový rozdíl proti C4 bude cca stejný jako mezi C3 a DS3. Cena DS4 ve Francii začíná na 21 300 Euro za verzi s motorem 1,6 VT,“ dodala Bedrnová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám