Hlavní obsah

Ženeva 2011: VW představil Golf Cabriolet s plátěnou střechou

Novinky, Martin Žemlička

Volkswagen přestavil v Ženevě Golf ve verzi kabrio. Nový model má na rozdíl od Eosu klasickou plátěnou střechu, která se ovládá elektrohydraulicky. V nabídce bude šest motorů TDI či TSI.

Článek

Nový kabriolet technicky vychází z Golfu šesté generace – stejný je interiér, podvozek i základ karoserie. Čtyřmístný kabriolet má plátěnou střechu, která je vybavena elektrohydraulickým ovládáním. Golf „shodí“ střechu za skvělých 9,5 vteřiny (střechu lze sundat i za jízdy do 30 km/h). Kufr má velikost 250 litrů.

Volkswagen myslel na pasivní bezpečnost - všechny modely jsou sériově vybaveny ochrannými prvky s automatickou aktivací v případě převrácení, čelními airbagy, bočními airbagy pro hlavu a hrudník, kolenním airbagem pro řidiče. Standardně nechybí ani stabilizační systém ESP.

Na výběr je šest motorů TDI a TSI s výkony od 77 kW (105 k) do 155 kW (210 k). Ke čtyřem z šesti motorů je možné objednat dvouspojkovou samočinnou převodovku DSG. Prodejní ceny zatím automobilka neoznámila, prodej by měl být zahájen během následujících měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám