Hlavní obsah

Opel v Ženevě ukáže předobraz nové Zafiry

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel v Ženevě představí koncept rodinného MPV Zafira. Ještě letos chce automobilka ukázat sériovou verzi, ženevský koncept tedy do značné míry naznačuje podobu budoucí verze.

Článek

Koncept Opelu Zafira, který do značné míry naznačuje budoucí podobu sériové verze, je sedmimístný. Třetí řada sedadel se dá sklopit do podlahy a stisknutím tlačítka se druhá řada komfortních sedadel posune. Dva cestující vzadu tak mají pro nohy královský prostor.

Design vozu obsahuje nepřehlédnutelné odkazy na současné modely Opelu, automobil má parametry sériového automobilu a mnoho prvků v exteriéru a interiéru se už patrně měnit nebude. Při pohledu zepředu nelze přehlédnout rozměrné panoramatické čelní okno, které plynule přechází do velkoplošné skleněné střechy. Studie „obouvá“ dvacetipalcové pneumatiky (rozměr 245/40 R20); ty se do sériové podoby pro svoji nepraktičnost nejspíš nezachovají.

Opel koncept Zafiry předvede na mezinárodním autosalonu v Ženevě, který začíná v úterý prvního března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám