Hlavní obsah

Saab začal vyrábět model 9-4X

Novinky, Martin Žemlička

Švédský automobilový výrobce Saab začal ve své mexické továrně vyrábět crossover 9-4X. Novinka se na evropský trh dostane v srpnu, prodejní cena zatím nebyla oznámena.

Článek

Crossover 9-4X vyrábí Saab v továrně Ramos Arizpe v Mexiku. První vozidlo s výrobním číslem 00001 bylo vyrobeno v metalické barvě Ice Pearl, ve výbavě Aero a motorem 2.8V6 turbo. Tento vůz budou nejprve ve Spojených státech využívat pro testování novináři a pak bude převezen do Švédska, kde bude vystaven v Saab Car Museum.

Nový model nabídne pohon všech čtyř kol (XWD) a adaptivní podvozek (Saab DriveSense).

Nabídka motorizací zahrnuje šestiválcové motory – atmosférické či přeplňované turbodmychadlem. Základní třílitrový motor o výkonu 265 k je vybaven přímým vstřikováním paliva a variabilním časováním ventilů. Silnějším v nabídce je pak motor o výkonu 300 k a 400 Nm se zdvihovým objemem 2,8 litru. Tento motor používá turbodmychadlo typu twin-scroll (dvojité přeplňování).

Prodej modelu 9-4X bude zahájen v severní Americe v květnu. V Evropě začne v srpnu.

Reklama

Související články

Test Saabu 9-5 2.8T XWD: volba individualistů

Švédský Saab se na českých silnicích objevuje hodně sporadicky. Vyzkoušeli jsme nejdražší verzi nového modelu 9-5. Všechna čtyři kola poháněl 2,8 litrový...

Výběr článků

Načítám