Hlavní obsah

V Moskvě se nejvíce kradou Lexusy, v Petrohradu BMW

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskevští zloději aut nejraději kradou luxusní japonské sedany, zatímco jejich kolegové z Petrohradu dávají přednost drahému SUV z Bavorska. Tento poznatek vyplývá z žebříčku nejčastěji kradených automobilů v současné a bývalé metropoli země sestaveném jednou z největších ruských pojišťoven.

Článek

V hlavním ruském městě loni nejčastěji přecházely do cizích rukou limuzíny Lexus LS, na které připadala dvacetina všech krádeží moskevských aut pojištěných u společnosti Rosno. Následuje terénní BMW X6, zatímco loňský vítěz, Lexus GS, sestoupil na bronzovou příčku. V Petrohradu výrobky bavorské automobilky ovládly hned všechny stupínky, v pořadí BMW X6, BMW X5 a BMW "trojkové" řady, zatímco větší "pětkové" řadě patřila pátá příčka.

Nejlépe chráněné drahé vozy se v Rusku nejčastěji nekradou, ale loupí - zločinci donutí řidiče pod hrozbou namířených zbraní vystoupit a pak odjedou. Lup potom nejčastěji zmizí na Kavkaze či ve Střední Asii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám