Hlavní obsah

Praha bude v březnu hostit hned dvě motocyklové výstavy

V Praze se od 3. do 6. března utkají dvě výstavy o přízeň vyznavačů jízdy na motocyklu. Zatímco v Letňanech se uskuteční veletrh Motosalon, podporovaný Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu, holešovické výstaviště bude hostit výstavu Motocykl, jejíž součástí je mezinárodní přehlídka přestaveb Bohemia Custom.

Článek

Zřejmě více oficiálních zastoupení jednotlivých značek nabídne Motosalon, na kterém slibuje účast Aprilia, BMW, Honda, Harley-Davidson, Husaberg, Moto-Guzzi, Suzuki nebo Yamaha. Motosalon, který pořádá společnost BVV, si loni odbyl premiéru v Brně a příští rok by se měl na jižní Moravu v rámci střídání místa konání vrátit.

Již 15. výstava Motocykl je naopak spjatá s holešovickým výstavištěm a pořádající Inchebou. Akce nabídne expozice značek Ducati, Royal Enfield, MV Agusta nebo Husqvarna. Světovou premiéru si odbyte šestiválec české výroby pod označením FGR Midalu.

Velkým lákadlem má být Bohemia Custom, která se letos stala součástí prestižního seriálu soutěží přestaveb AMD European Championship. V rámci doprovodných programů si účastníci Motosalonu budou moci vyzkoušet jízdu na motocyklovém trenažéru, zhlédnout vystoupení kaskadérů nebo potkat jediného českého jezdce v Moto GP Karla Abrahama.

Motocykl nabídne autogramiádu a besedy s účastníky letošní Rallye Dakar, čeští kaskadéři zde předvedou jízdu v železné kouli s názvem Globus smrti. Součástí veletrhu bude setkání českých i evropských mistrů americké retuše Airbrush Art Festival.

Celodenní vstupenka na Motosalon vyjde na 150 korun, vstup na Motocykl bude o 50 Kč levnější. Obě akce budou přístupné od 10:00 do 20:00 hodin, v neděli budou končit v 17:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám