Hlavní obsah

Rinspeed představil koncept elektromobilu á la 70. léta

Novinky, Martin Žemlička

Švýcarský úpravce Rinspeed už léta vozí počátkem března na ženevský autosalon více či méně bláznivé koncepty. Onehdy to bylo auto schopné plavat pod vodou, letos Rinspeed předvede jednoduchý elektroautomobil á la 70. léta.

Článek

Koncept Rinspeed BamBoo vypadá, jako kdyby se zrodil v sedmdesátých letech – k této době odkazuje především svým hranatým tvarem, barevným provedením a celkovou jednoduchostí. Jen ty květiny chybí.

První pohled však klame, BamBoo dovede na přední masce vozu zobrazovat vzkazy z Facebooku, uvnitř spartánského interiéru je audiosoustava od JBL a nechybí ani dokovací stanice pro notebook.

O pohon vozu se stará malý elektromotor s výkonem 72 koní (54 kW), který produkuje 140 Nm točivého momentu. Vzhledem k nízké hmotnosti 1090 kilogramů dovede BamBoo zrychlit z 0-50 km/h za 4,7 vteřiny a jet nejvyšší rychlostí 120 km/h. K dojetí na pláž to bohatě postačí. Dojezd vozu na jedno nabití je zhruba 105 kilometrů.

Poprvé se tento koncept představí v březnu na autosalonu v Ženevě. Rinspeed zatím neuvažuje ani o malosériové výrobě, jde tedy "pouze" o zajímavý exemplář, který má nalákat návštěvníky ke stánku tohoto švýcarského úpravce sériových automobilů.

Reklama

Související články

Pouštní dravec jménem Rinspeed Bedouin

Letošní ročník ženevského autosalonu je dávno minulostí a automobilky a designerská studia se již připravují na příští ročník. Ani tentokrát se na domácím...

Forester a la Rinspeed

Čas od času si švýcarská firma Rinspeed, známá svými automobilovými kreacemi, vezme pod drobnohled některý ze sériových modelů a patřičně ho vyšperkuje....

Rinspeed Splash: sportovní obojživelník

Švýcarská "továrna snů", Rinspeed Inc., zhmotnila tajné přání mnoha automobilových nadšenců, když oznámila projekt obojživelného sportovního vozu Rinspeed...

Výběr článků

Načítám