Hlavní obsah

Hybridní Panamera je nejúspornější Porsche všech dob

Novinky, Martin Žemlička

Porsche začne od června prodávat Panameru S Hybrid. Automobil s nejvyšší rychlostí 270 km/h má kombinovanou spotřebu 6,8 litru na sto ujetých kilometrů, jde tedy o nejúspornější Porsche, které kdy jezdilo po silnicích. V Česku bude stát 2 663 000 korun.

Článek

Panameru S Hybrid pohání - stejně jako Cayenne S Hybrid - kompresorem přeplňovaný zážehový šestiválec a elektromotor. Oba motory jsou schopné pohánět vůz samostatně; odpojení má na starost elektronicky řízená spojka. Nechybí ani nikl-metal-hydridní (NiMh) baterie pro uchování elektřiny.

Spalovací motor má výkon 333 koní (245 kW), elektromotor nabídne výkon 47 k (34 kW). Elektromotor při zpomalování rekuperuje energii a zastává i funkci startéru. Panamera S Hybrid je vybavena osmistupňovou samočinnou převodovkou Tiptronic S. Nejvyšší rychlost činí 270 km/h, zrychlení 0-100 km/h je otázkou rovných šesti vteřin.

Spotřeba paliva činí 6,8 l / 100 km ovšem pouze se speciálními pneumatikami Michelin se sníženým valivým odporem. Se standardními pneumatikami se spotřeba zvýší na 7,1 l, což je ale na tak velké a výkonné auto stále výborná hodnota. Otázkou je, zda dosažení těchto hodnot bude v praxi reálných.

V Česku bude hybridní Panamera v prodeji od června za částku 2 663 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám