Hlavní obsah

První fotky a informace o nové nejmenší škodovce

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka letos přijde se svým nejmenším vozem v historii. Na stejném technickém základu budou postaveny i další vozy koncernu VW. Nová Škoda bude dlouhá 3,5 metru a vážit by měla kolem 800 kilogramů. Očekává se základní cena do 200 tisíc korun.

Článek

Volkswagen letos přijde se třemi malými vozy, které budou mít stejný technický základ a budou se lišit přední maskou a některými detaily. Koncern těmto vozům říká New Small Family. Nová nejmenší škodovka bude menší než fabia a její základní cena by se bez problémů měla „vejít“ do částky 200 tisíc korun.

Očekává se velikost zhruba 3,5 metru a hmotnost kolem 800 kilogramů; v následujících letech by se měla objevit i prodloužená verze se čtyřmi dveřmi a větším vnitřním prostorem.

Škodovka se oficiálně tváří, že nový model neexistuje – dosud nepotvrdila, že by se měl vyrábět, a přestože už dávno bylo rozhodnuto o jeho názvu, zatím jej nezveřejnila.

Automobilka nový model testovala mimo jiné ve Spojených státech. Právě odsud pocházejí fotografie zamaskovaných vozů, zachycené fotografem agentury Automedia, která se na špionážní snímky připravovaných vozů specializuje. Na základě těchto fotografií vznikla počítačová ilustrace pravděpodobné podoby vozu (viz hlavní foto).

Jisté je, že se nejmenší škodovka bude – stejně jako malé volkswageny a seaty – vyrábět v bratislavském závodě Volkswagenu. Světovou premiéru by si nová Škoda mohla odbýt již za 14 dnů na ženevském autosalonu (kde automobilka ukáže své nové logo), jako pravděpodobnější se ale jeví zářijový autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem.

Motor bude spojen s pětistupňovou manuální převodovkou PQ100, kterou bude pro celý koncern vyrábět mladoboleslavský závod [celá zpráva].

O pohon se budou starat tříválcové motory – 1,2 TDI (75 koní) a přeplňovaný litrový benzínový motor (60 koní). V roce 2013 se očekává i plně elektrická verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám