Hlavní obsah

Honda do budoucna vsadí na hybridní vozy

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Honda představí v Ženevě nový elektromobil Honda EV Concept a platformu pro plug-in hybridní sedan. Tyto koncepty jsou součástí programu Hondy nazvaného „Road to Zero Emissions“ (Cesta k nulovým emisím).

Článek

Honda sice nový vůz EV prezentuje jako koncept, při pohledu na design či technické parametry se ale zdá, že jde již o sériovou verzi. Dojezd Hondy EV bude zhruba 160 km na jedno nabití. Dojezd lze zvýšit pomocí třech jízdních režimů; podobné řešení používá i hybridní kupé Honda CR-Z (modelový rok 2011.)

Honda na autosalonu ukáže také prototyp vlastního dobíjecího stojanu. Kromě toho zde japonský výrobce představí novou platformu pro plug-in hybridní sedan střední velikosti. Ten nabídne pohon pouze elektromotorem, pohon elektromotorem společně s benzínovým motorem, nebo klasický pohon pouze benzínovým motorem.

Zatím není jisté, kdy přijde na trh sériová verze modelu EV a nového hybridního sedanu. V Ženevě se ukáže také hybridní verze modelu Jazz [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám