Hlavní obsah

Mercedes-Benz odhalil třídu C ve verzi kupé

Novinky, Martin Žemlička

Na autosalonu v Ženevě předvede Mercedes-Benz třídu C ve verzi kupé. Do prodeje by se měla dostat v červnu. Nový model designově vychází z faceliftované verze třídy C, na výběr bude z pěti motorů. Ceny zatím nebyly zveřejněny.

Článek

Verze kupé, jak již napovídá její název, vychází po technické i designové stránce z nedávno faceliftované třídy C. Na první pohled se vzhled verzí kupé a sedan příliš neliší, přední maska i zadní část jsou v podstatě totožné. Rozdíl u kupé je samozřejmě ve větších dveřích, rozšířenějších bocích a prudce se svažující střeše.

Mercedes-Benz potvrdil pětici motorů, přičemž dva jsou vznětové. Základem je benzínová osmnáctistovka s výkonem buď 150, anebo 204 koní; nejsilnějším zážehovým motorem bude 3,5 V6 – výkon 306 koní a 370 Nm umožňuje zrychlit z 0-96 km/h za 5,9 vteřiny. Dieselové agregáty zahrnují dva čtyřválce s výkony 170 k a 204 koní.

V nabídce bude šestistupňová manuální převodovka nebo sedmistupňový automat. Prodej by měl být zahájen v červnu, ceny zatím německá automobilka nezveřejnila. Mezi hlavní konkurenty bude patřit Audi A5 či BMW řady 3 coupé. Světová premiéra nového Mercedesu-Benz třídy C Coupé proběhne počátkem března na ženevském autosalonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám