Hlavní obsah

BMW představí v Ženevě tři novinky ve světové premiéře

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka představí na březnovém autosalonu v Ženevě koncept roadsteru, úspornou verzi řady 3 kombi a elektrické auto založené na sedanu řady 1. Všechny tři novinky BMW ukáže ve světové premiéře.

Článek

BMW ve světové premiéře uvede koncepční roadster BMW Vision ConnectedDrive. Podle bavorské automobilky je cílem naznačit „propojení automobilu s okolním světem a jeho infrastrukturou“. Žádné další informace o použité technice či použitém pohonu automobilka nezveřejnila.

Druhou premiérou je model s kostrbatým a zbytečně dlouhým názvem 320d EfficientDynamics Edition Touring. BMW tuto verzi se dvoulitrovým čtyřválcem nabízelo dříve pouze pro sedan. Upravená „trojka“ má ve verzi kombi spotřebu 4,3 litru nafty na sto kilometrů.

A konečně třetí světovou premiérou je model ActiveE. Jde o první elektrické BMW; automobilka plánuje sériovou verzi elektrického vozu na rok 2013. Automobil postavený na základě BMW řady 1 Coupé s elektromotorem o výkonu 120 kW, respektive 163 koní bude po celém světě zkoušet tisíc vybraných řidičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám