Hlavní obsah

Renault v Ženevě ukáže výstřední koncept Captur

Novinky, Martin Žemlička

Renault na ženevském autosalonu představí koncept dvoudveřového crossoveru, který vzdáleně připomíná Nissan Juke. Vzhledem k tomu, že obě automobilky spolupracují v rámci aliance, je možné, že i francouzská automobilka bude mít své malé auto na pomezí kupé, hatchbacku a SUV.

Článek

Renault Captur je typická studie, která má upoutat pozornost veřejnosti. Pozitivní ohlas obvykle zvyšuje šance na sériovou výrobu, která ovšem nebude mít některé excentrické prvky, jako například 22palcová (!) kola, či vzhůru výklopné dveře. 4223 mm dlouhý, 1586 mm vysoký koncept je poháněn možná překvapivě dvakrát přeplňovanou dieselovou šestnáctistovkou s výkonem 160 koní a točivým momentem 380 Nm.

Automobil, vážící pouhých 1300 kilogramů, podle výrobce zvládne zrychlit na „stovku“ za 8 vteřin a jede až 210 km/h. Třídveřový Captur nelze jednoduše zařadit do automobilových kategorií, podobně jako Nissan Juke je to kříženec mezi SUV, hatchbackem a kupé. Ve světové premiéře se nový Renault Captur představí v březnu na ženevském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám