Hlavní obsah

Dodge představil Charger v nejvýkonnější verzi SRT8

Novinky, Martin Žemlička

Dodge má novou nejvýkonnější verzi klasického Chargeru. Nese označení SRT8 a pohání jej osmiválec s objemem 6,4 litru. Nejvyšší rychlost by měla činit 282 km/h, sprint 0-96 km/h zvládne tento Charger za čtyři vteřiny. Prodejní cena bude oznámena později.

Článek

Charger SRT8 nenechá nikoho na pochybách, že jde o klasický americký sportovní sedan - obrovský přední otvor pro přísun vzduchu, vyboulená kapota s velkým osmiválcem. K tomu si připočtěte krásná dvacetipalcová kola (pod nimi nechybí výkonné brzdy od společnosti Brembo) a decentní zadní spoiler.

Zapomeňte na ropný šok, pohon vozu má na starost velký motor, jde o klasický americký „muscle car“. Osmiválec má objem 6,4 litru a výkon 471 koní (347 kW) a 569 Nm točivého momentu. Motor je spojen s pětistupňovou automatickou převodovkou, nechybí možnost řadit „pádly“ pod volantem.

Zrychlení 0-96 km/h zvládne vůz za čtyři vteřiny a rozjede se až na 282 km/h. Dodge slibuje krásný zvuk motoru V8 HEMI, spotřebu paliva - stejně jako prodejní cenu - zatím Dodge nezveřejnil.

Anketa

Líbí se vám Dodge Charger SRT8?
Ano
89,3 %
Ne
10,7 %
Celkem hlasovalo 3028 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám