Hlavní obsah

Peugeot trojnásobně omladil modelovou řadu 308

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot představil facelift modelové řady 308 - změny se týkají provedení hatchback, kombi a kupé-kabrio. Poprvé se omlazený Peugeot 308 představí v březnu na ženevském autosalonu, prodej začne o měsíc později.

Článek

Design omlazené modelové řady 308 (platí pro verze hatchback, SW a CC) se změnil zejména při pohledu zepředu, drobné retuše najdete na masce chladiče či protáhlejších předních světlometech, které mají nově LED diody pro denní svícení.

Délka vozů se nezměnila, došlo ale ke snížení hmotnosti – v průměru o 25 kilogramů.

Hlavní inovace mají za úkol snížit spotřebu paliva, respektive emise CO2. Kromě již zmíněného snížení hmotnosti vozu se zlepšila i aerodynamika (cx=0,28) a novinkou je i tzv. mikrohybridní technologie e-HDi. O co jde? Technologie e-HDi využívá odpojování alternátoru pro rekuperaci energie při zpomalení a hybridní baterii pro uložení energie, která se využije při startování vozu (výrobce uvádí životnost 600 000 nastartování).

Podle Peugeotu to ve městě snižuje spotřebu o 15 procent a umožňuje rychlejší nastartování při samočinném vypnutí motoru při stání. Tato technologie je dostupná pouze pro dieselový motor 1,6 HDI (112 k), nově i v kombinaci s manuální převodovkou.

Pro model 308 jsou k dispozici čtyři benzínové motory (98 – 200 koní) a čtyři dieselové motory (92 – 163 koní). Podvozek stále využívá technicky jednoduchou zadní nápravu s příčkou, vepředu je klasicky zavěšení McPherson.

Prodejní cena zatím nebyla oznámena, světová premiéra proběhne na ženevském autosalonu v březnu, od dubna bude možné vůz objednávat.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Peugeot 308 SW

Anketa

Ohodnoťte design nového Peugeotu 308 (jako ve škole)
1
58,5 %
2
18,9 %
3
12,3 %
4
3 %
5
7,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1218 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám