Hlavní obsah

Porsche nabídne v limitované edici také Boxster

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Porsche začne prodávat model Boxster v limitované edici. Vyrobí ho 987 kusů. Mezi hlavní změny patří výrazné použití černé barvy vně i uvnitř vozu a zvýšený výkon motoru o deset koní. Ceny začínají na částce 1 585 000 korun.

Článek

Porsche v poslední době představilo už druhou „černou edici“, poprvé to byl model 911 Carrera [celá zpráva].

Nyní si milovníci německé automobilky a zároveň černé barvy přijdou na své u modelu Boxster. Černě lakované jsou nejen vnitřní plochy čelních vstupů vzduchu a dvojité koncovky výfuků, ale také ochranné oblouky za zadními sedadly nebo označení modelu na víku zavazadlového prostoru. Černé prvky nechybí ani uvnitř vozu – řadicí páka, sedadla, pozadí „budíků“. Nechybí ani stříbrné ozdobné lišty.

Šestiválec s objemem 3,4 litru a přímým vstřikováním paliva má výkon 320 k - o 10 k více než v modelu Boxster S. Nejvyššího výkonu dosahuje při 7200 otáčkách, zatímco motor modelu Boxster S už při 6400 1/min. Vyšší je i točivý moment – rovněž o 10 Nm (nyní 370 Nm při 4750 otáčkách).

Zrychlení na „stovku“ zvládne Boxster se šestistupňovou manuální převodovkou za 5,2 vteřiny, nejvyšší rychlost činí 276 km/h. K dispozici je i dvouspojková převodovka PDK.

Cena modelu Boxster S Black Edition je stanovena na  63 404 eur, tedy zhruba 1 585 000 korun, v Česku se začne prodávat v březnu. Porsche vyrobí 987 kusů Boxsteru S Black Edition.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám