Hlavní obsah

První fotografie nejrychlejšího Mercedesu třídy C po faceliftu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka kromě faceliftu třídy C představí i omlazenou nejvýkonnější verzi s označením C63 AMG. Několik fotografií uniklo na internet ještě před oficiální premiérou. Tu automobilka plánuje na březnový autosalon v Ženevě.

Článek

Omlazení karoserie proběhlo podobně jako u běžné řady C, jež se představila na lednovém autosalonu v Detroitu [celá zpráva].

Jiné jsou především přední světlomety, změn se dočkala i hliníková kapota a přední maska vozu. Informace o změnách uvnitř vozu zatím nejsou k dispozici (stejně jako dosud chybí fotografie interiéru).

Mercedes-Benz C 63 AMG pohání osmiválec o objemu 6,2 litru s výkonem 451 koní (336 kW) při 6 800 otáčkách a s točivým momentem 600 Nm. Tyto hodnoty v praxi znamenají zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,5 vteřiny a maximální, elektronicky omezenou rychlost 250 km/h (po odstranění omezovače je to 300 km/h).

Tady se nic nezměnilo. Co je nové, je sedmistupňová samočinná převodovka, která nabídne čtyři jízdní režimy. Několik úprav proběhlo i na podvozku - tužší jsou kupříkladu stabilizátory, novinkou je i příplatkový samosvorný diferenciál.

Omlazený model se poprvé představí na jarním autosalonu v Ženevě, ceny zatím nebyly zveřejněny. V nabídce budou jako doposud verze sedan a kombi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám