Hlavní obsah

Aston Martin představil ostřejší verzi modelu V8 Vantage

Novinky, Martin Žemlička

Základní model britské automobilky se dočkal výkonnější verze S. Aston Martin mírně zvýšil výkon motoru, nová je sedmistupňová převodovka, nové brzdy i devatenáctipalcová kola. Prodejní cena ještě není známa.

Článek

Aston Martin mírně zvedl výkon u 4,7 litrového osmiválce; nyní je výkon 321 kW, respektive 436 koní při 7300 otáčkách. Točivý moment vrcholí při 5000 otáčkách a má hodnotu 490 Nm. Novinkou je sedmistupňová samočinná převodovka Sportshift II, která má zkrácené převody. Nejvyšší rychlost ani zrychlení zatím britská automobilka neuvádí.

Přepracování se dočkalo i řízení, které má ostřejší převod 15:1 z dřívějších 17:1. Lepší jsou i brzdy a přepracování se dočkal i stabilizační systém, který nyní zasahuje později.

Přepracován je i výfukový systém, který je nyní hlučnější a zní sportovněji. Nová jsou i devatenáctipalcová litá kola a mírně upravený přední nárazník, který se očividně inspiroval u modelu V12 Vantage.

Objednávat lze tuto edici už nyní, přestože ceny zatím výrobce neoznámil. Oficiální premiéra se očekává na březnovém autosalonu v Ženevě. Verze S je dostupná pro obě karosářské varianty - kupé i roadster.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové fotografie Astonu Martin Rapide

Britská automobilka vydala nové fotografie svého nového modelu Rapide. Jde o první čtyřdvéřový, sportovně-luxusní model s logem Astonu. Pohání jej šestilitrový...

Výběr článků

Načítám