Hlavní obsah

Fiat uvede Freemont, převlečený Dodge Journey

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat prezentuje první výsledky spolupráce se skupinou Chrysler. Pro březnový ženevský autosalon je potvrzen Fiat Freemont, což je v podstatě převlečený Dodge Journey.

Článek

Fiat Freemont vychází z modelu Dodge Journey. Jedná se tedy o sedmimístné velkoprostorové vozidlo. Oproti svému americkému protějšku je Fiat mírně odlišný na přední masce – jiný je nárazník a pozměněná je rovněž mřížka chladiče.

Bezmála pětimetrový automobil nabídne tři řady sedaček a teoreticky uveze až sedm cestujících. Pokud sklopíte třetí řadu sedadel, nabídne zavazadlový prostor objem 1461 litrů.

K dispozici bude dvoulitrový turbodiesel Multijet s výkonem 140 nebo 170 koní, spojený s manuální převodovkou. Později bude k dispozici i verze s pohonem obou náprav a benzínový šestiválec s výkonem 276 koní.

Součástí standardní výbavy bude sedm airbagů, ESP a systém Hill-holder (dnes již rozšířená funkce, která zjednodušuje rozjezdy do kopce tím, že na pár vteřin „podrží“ brzdu, takže se vozidlo i méně zkušeným řidičům rozjede plynule). Ceny zatím Fiat nezveřejnil, prodej bude v Evropě zahájen v druhé polovině roku.

Anketa

Líbí se vám více MPV od Dodge nebo Fiatu?
Dodge Journey
15 %
Fiat Freemont
85 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4904 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Americký Dodge Journey chce okouzlit Evropu

Na český trh právě vstupuje nový velkoprostorový automobil s beranem ve znaku. Nevypadá tak nasupeně jako ostatní modely této americké značky. Dovnitř se vejde...

Výběr článků

Načítám