Hlavní obsah

Mazda potvrdila vývoj elektromobilu

Japonská automobilka Mazda se podobně jako rostoucí počet jejích konkurentů rozhodla vstoupit na trh s elektromobily. Firma oznámila, že vyvíjí malý vůz s elektrickým pohonem, který začne v roce 2012 nabízet k pronájmu. Elektromobil by měl na jedno nabití ujet zhruba 200 kilometrů.

Článek

Mazda hodlá svůj první elektromobil založený na modelu Mazda2 nabízet zejména vládním úřadům a firmám v Japonsku. Generální ředitel společnosti Takaši Jamanouči uvedl, že cena elektromobilu by po zohlednění státních subvencí neměla překročit tři milióny jenů (zhruba 650 000 Kč).

Mazda je pátým největším výrobcem automobilů v Japonsku. Jamanouči minulý měsíc uvedl, že firma hodlá během přibližně pěti let téměř zdvojnásobit svůj roční prodej na zhruba dva milióny vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Peugeot pronajme ČEZu 65 elektromobilů

Český importér vozů Peugeot a elektrárenská společnost ČEZ v úterý podepsaly smlouvu o dodávce celkem 65 elektromobilů Peugeot iOn během příštích dvou let. ČEZ...

Test Peugeotu iOn: dotek budoucnosti

Peugeot začal koncem loňského roku prodávat elektromobil iOn, několik vozů si objednal ČEZ, jinak je iOn za cenu kolem 800 000 korun prakticky neprodejný....

Výběr článků

Načítám