Hlavní obsah

Autem roku 2011 v ČR je Mercedes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absolutním vítězem ankety Auto roku 2011 v ČR se stal sportovní Mercedes-Benz SLS AMG. Ve finále porazil Kiu Sportage, BMW 5, Ford C-Max a Alfu Romeo Giulietta, které vyhrály v jednotlivých kategoriích. Oznámily to Sdružení automobilového průmyslu a Svaz dovozců automobilů, které soutěž pořádají.

Článek

Vítěze z celkem 42 přihlášených automobilových novinek vybírala odborná 38členná porota společně s veřejností. V letošním ročníku hlasovalo přes 78 000 lidí. Loni soutěž vyhrála Škoda Yeti.

Na vítězném voze porota i veřejnost ocenily především jeho technickou vyspělost spojenou s emocemi. Ve srovnání s předchozími ročníky ankety, kdy byla jedním z hlavních hodnotících kritérií cena, jde podle organizátorů o určitý posun.

Reklama

Související témata:

Související články

Mercedes-Benz CLS poprvé s pohonem všech kol

Německá automobilka bude pro nový model CLS nabízet i verzi s pohonem všech čtyř kol 4Matic. Konkrétně půjde o verze CLS 350 CDI a osmiválcové CLS 500. CLS se...

Výběr článků

Načítám