Hlavní obsah

Porsche představilo supersportovní hybrid 918 RSR

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka ukázala v Detroitu závodní verzi hybridního sportovního vozu 918 RSR. Automobil nemá běžné akumulátory, nýbrž setrvačník s pracovními otáčkami až 36 000 za minutu.

Článek

Vzhled vozu vychází z loňského konceptu 918 Spyder. Nyní však jde o uzavřenou karoserii se dveřmi otevíranými vzhůru. Na zádi zaujme rozměrné křídlo pro přítlak vozu ve vysokých rychlostech. Poháněná jsou klasicky zadní kola.

O pohon se stará jednak osmiválec s výkonem 563 koní a pak také dva elektromotory s výkonem 204 koní. Automobil nemá pro ukládání energie běžné akumulátory, nýbrž setrvačník s pracovními otáčkami až 36 000 otáček za minutu. Setrvačníkový akumulátor „zachytává“ energii při brždění a dovolí ji využít při potřebě co největší akcelerace.

Foto: Rebeca Cook, Reuters

Porsche 918 RSR

Automobilka neudává nejvyšší rychlost ani zrychlení 0-100 km/h. Prototyp má sloužit k dalšímu vývoji sériových hybridních vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám