Hlavní obsah

Mercedes-Benz odhalil kabriolet SLK

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce přestavil třetí generaci kabrioletu SLK. Na výběr budou tři motorizace. Mercedes bude přijímat objednávky už v polovině ledna, ceny v přepočtu začínají na 966 000 korunách.

Článek

Nové SLK upravuje vzhled optikou současných mercedesů, oproti minulé generaci se snížil aerodynamický odpor. Přední maska je variací na sportovní model SLS, záď s výraznou vlnkou je zase snadno rozpoznatelná a zařaditelná mezi současné vozy s trojcípou hvězdou. Celkově čistý design vypadá na fotografiích dobře, reálné setkání by tento první dojem nemělo pokazit.

Technickou zajímavostí je příplatkové skleněné okno (Magic Sky Control) s funkcí zatmavování – pomocí tlačítka můžete mít střechu průhlednou nebo naopak zatmavenou (například pokud je velká intenzita slunečního svitu a vy nechcete jet se staženou střechou). Novinkou je i tzv. Airguide, který koriguje proudění vzduchu při stažené střeše.

Na výběr jsou tři motorizace s označením 200, 250 a 350. Základem je čtyřválcová osmnáctistovka s výkonem 201 koní, současným vrcholem je 3,5 litrový vidlicový šestiválec s výkonem 306 koní.

Světová premiéra nového SLK proběhne zkraje března na autosalonu v Ženevě.

Anketa

Ohodnoťte design nového SLK (jako ve škole)
1
80,3 %
2
12,7 %
3
3,7 %
4
1 %
5
2,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2031 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám