Hlavní obsah

Opel hodlá zahájit vývoz do Austrálie

Německá automobilka Opel chce v příštím roce začít vyvážet do Austrálie. Opel již dříve představil plány na spuštění exportu do Izraele a do Chile. V Austrálii chce nabízet modely Insignia, Astra či Corsa.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Corsa

Článek

Export do Austrálie je podle generálního ředitele společnosti Nicka Reillyho "důležitou částí strategie pro zahraniční expanzi". "Vzhledem ke své stoupající poptávce po německém designu a technologiích nám tento trh nabízí skvělé příležitosti," uvedl Reilly. "U australských řidičů mají automobily Opel dobrou pověst," dodal.

Opel nyní zkoumá možnosti vstupu na další trhy, jako jsou Argentina či země na Blízkém východě. Chce rovněž podpořit své aktivity v jižní Africe a Číně. Firma loni vyvezla mimo Evropu pouze necelých 10 000 vozů, napsala agentura DPA.

Opel je součástí největšího amerického výrobce automobilů General Motors. Německá automobilka se předloni dostala do existenčních problémů a skupina GM chystala její prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel vlastními silami restrukturalizovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Opelu Astra 1,7 CDTI: cesta za golfem

Opel Astra se představil již ve čtvrté generaci. Zanedlouho přijde na trh karosářská verze kombi, my jsme prověřili klasický hatchback se čtyřválcovým...

Opel představil Antaru pro modelový rok 2011

Německý Opel ukázal po modelu Corsa další modernizovaný model - sportovně-užitkovou Antaru. Ta se představila zhruba s dvouměsíčním zpožděním po modelu...

Výběr článků

Načítám