Hlavní obsah

Autem roku v USA je hybridní Chevrolet Volt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severoamerickým osobním automobilem roku byl na detroitském autosalonu vyhlášen elektromobil Chevrolet Volt od americké společnosti General Motors. Volt se koncem loňského roku začal v omezeném množství prodávat ve Spojených státech.

Článek

Automobil je možné zařadit mezi takzvané plug-in hybridy, tedy vozy kombinující elektrický pohon s benzinovým nebo naftovým, jejichž baterie lze dobíjet připojením do zásuvky. Kola tohoto vozu ale uvádějí do pohybu pouze elektromotory a spalovací motor slouží jen pro dobíjení baterií nebo přímé napájení elektromotorů pomocí generátoru.

Chevrolet Volt již v listopadu získal v anketě časopisu Green Car Journal ocenění ekologický automobil roku. Automobilka GM předpokládá, že letos prodá 10 000 vozů Volt. Napřesrok počítá s nárůstem prodeje na 35 000 až 45 000 vozů. Automobil stojí 40 280 dolarů (téměř 770 000 Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Chevrolet Volt možná nestihne premiéru

Podle posledních zpráv se Chevrolet Volt nedostane na trhy v roce 2010, jak mu to bylo přisouzeno v nejvyšších kruzích General Motors. Prý vyvstávají nové...

VIDEO: Chevrolet Volt jezdí na elektřinu

Design modelu Volt vychází z konceptu uvedeného v roce 2007. Protože aerodynamika hraje velmi významnou roli při maximalizaci jízdního dosahu, připravili...

Výběr článků

Načítám