Hlavní obsah

Přehled zajímavých autosalonů pro letošní rok

Novinky, Martin Žemlička

Letos po celém světě proběhne téměř třicítka velkých autosalonů. Vyplývá to z údajů mezinárodní organizace výrobců automobilů OICA. V kalendáři velkých výstav je zahrnut i brněnský autosalon.

Foto: maz, Novinky

Představení faceliftu Fabie na autosalonu v Ženevě.

Článek

V lednu zahajuje velké autosalony veletrh v Detroitu (pro veřejnost je otevřeno od 15. do 23. ledna). Pro české fanoušky automobilů je nejatraktivnějším autosalonem letošního roku 81. ročník autoshow v Ženevě. Tradiční autosalon je pro veřejnost otevřen od 3. do 13. března. Všechny evropské automobilky většinou směřují své novinky právě do Švýcarska.

V dubnu probíhají méně navštěvované autosalony v Záhřebu a v Amsterdamu, duben je i měsícem autosalonů v Soulu a v New Yorku.

Počátkem června začíná autosalon v Brně. Po loňském slabším ročníku je otázkou, zda tato výstava zaujme i někoho jiného, než příznivce užitkových vozidel.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Stánek Škody

V polovině září začíná autosalon ve Frankfurtu, který se střídá s pařížským autosalonem. Frankfurtský autosalon rozhodně uspokojí i náročné motoristické fanoušky, a pokud v březnu vynecháte Ženevu, můžete si to v září vynahradit. 64. frankfurtský autosalon trvá do 25. září.

V září se koná autosalon i v Moskvě (14. – 17. září) a v Nitře (29. září – 3. říjen). Závěr roku 2011 uzavře autosalon v Tokiu. Koná se od 30. listopadu a trvá pouze dva dny (!) - do prvního prosince.

Anketa

Pojedete letos na nějaký autosalon?
Ano
38,7 %
Ne
61,3 %
Celkem hlasovalo 1110 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám