Hlavní obsah

Hlavní automobilové novinky roku 2011

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také letošní rok bude bohatý na nové modely. Přinášíme přehled hlavních novinek, které byly automobilkami potvrzeny. Mnoho dalších modelů, které se letos podívají na svět, zatím výrobci tají. Jedním z nich je i nová malá škodovka, o které zatím v Mladé Boleslavi zarytě mlčí.

Článek

Audi letos připravilo velké množství nových modelů. Jde především o model A6, který se nejprve představí jako sedan, koncem roku pak i v praktičtější verzi kombi [celá zpráva]. Na jaře dorazí ostré Audi RS3, malý hatchback s výkonem 340 koní a pohonem všech čtyř kol. Počítá se i s malým SUV – Q3, konkurentem pro BMW X1.

Aston Martin začne prodávat svůj nejdražší model, exkluzivní sportovní kupé One-77 [celá zpráva]. Většina z pouhých 77 exemplářů už má svého majitele.

BMW na ženevském autosalonu představí novou generaci řady 6, která se bude prodávat jako kupé nebo kabriolet. Na jaře se představí i facelift řady 1. Na trh přijde i nejostřejší řada 1 všech dob – 1 M Coupé [celá zpráva]. Dočkat bychom se měli i nové M5.

Citroën letos zkraje roku začne prodávat již dříve představenou cé-čtyřku [celá zpráva]. Stejně jako v případě C3, respektive DS3 se dočkáme i v případě modelu C4 luxusnějšího provedení DS4.

Ford letos začne prodávat svůj nejdůležitější model – Focus [celá zpráva], automobil nižší střední třídy, konkurenta VW Golf či Škody Octavia. V nabídce bude i sportovní verze ST. Před koncem roku se objeví faceliftovaná Fiesta.

Honda by letos měla představit facelift Accordu a novou generaci Civicu.

Hyundai letos uvede facelift malého i10, hlavní novinkou bude nová modelová řada i40 [celá zpráva], která se bude nabízet jako sedan i kombi. Mezi konkurenty bude patřit hlavně Ford Mondeo, VW Passat či Škoda Superb.

Jeep bude letos především omlazovat – faceliftu se dočká Patriot, Compass i Grand Cherokee.

Kia potvrdila novou generaci Picanta [celá zpráva].

Mercedes-Benz má na letošek připraven facelift třídy C [celá zpráva]. Nový bude i supersportovní SLS AMG s plátěnou střechou. Dorazit má i nová generace třídy B a druhá generace CLS [celá zpráva].

Nissan letos začne prodávat vylepšené supersportovní GT-R, na trh se dostane i nová generace malé Micry.

Opel zkraje roku představí Astru v karosářské verzi kombi [celá zpráva], zřejmě letošní nejdůležitější novinku německé automobilky. Na konci roku přijde hybridní vůz Ampera.

Peugeot letos představí sedan 508 [celá zpráva] a koncem roku hybridní crossover 3008, který kombinuje turbodiesel a elektromotor [celá zpráva].

Renault letos začne v Česku prodávat sedan vyšší střední třídy Latitude [celá zpráva]. Faceliftu se dočká Clio i Koleos.

Subaru pro letošek zatím oznámilo pouze model Trezia, který nahradí Subaru Justy [celá zpráva].

Škoda by letos měla ukázat malé městské auto, které technicky vychází z Volkswagenu Up!. Oficiálně to ale mladoboleslavská automobilka nepotvrdila.

Volkswagen představí letos novou Jettu, oznámen již byl facelift kabrioletu Eos [celá zpráva]. Spekuluje se i o nové generaci legendárního Brouka. VW začne v Evropě prodávat pick-up Amarok [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám