Hlavní obsah

Výroba Roomsteru se v lednu přesune z Kvasin do Vrchlabí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

M.Boleslav/Vrchlabí

Společnost Škoda Auto připravuje od začátku ledna přesun výrobní linky na vozidla Roomster z Kvasin na Rychnovsku do Vrchlabí. Montáž modelu Roomster zaplní kapacity uvolněné po ukončení výroby vozu Octavia Tour.

Foto: archiv, Novinky

Škoda Roomster

Článek

První automobil z nové linky ve Vrchlabí zřejmě sjede v řádu několika týdnů, řekl mluvčí největší tuzemské automobilky Rudolf Dreithaler. Záležet podle něj bude na tom, jak dlouho potrvá seřízení strojů výrobní linky.

"Výroba bude zahájena spíše v řádu týdnů než dnů, jelikož se musejí seřídit a upravit stroje, aby vše fungovalo na sto procent," uvedl Dreithaler. Dodal, že výrobní technologie rovněž musejí projít nejrůznějšími testy.

Největší česká automobilka ovšem uvažuje o tom, že za několik let přestane ve svém závodě ve Vrchlabí na Trutnovsku vyrábět celá auta. Minulý týden to řekl předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland. "Budoucnost výrobního závodu může být dlouhodobě zajištěna jen v případě, že se v něm vyrábí za konkurenceschopných podmínek. Plán na takovou výrobu ve Vrchlabí připravujeme," uvedl Vahland.

V závodě, kde pracuje kolem 1070 zaměstnanců, by se mohly podle představitelů společnosti vyrábět například komponenty v podobě motorů nebo převodek. V úvahu přicházejí také větší celky aut, jako jsou například celé přední části vozu či nápravové skupiny.

Do podzimu se v závodě na Trutnovsku montovala první generace Škody Octavia, jejíž výroba skončila 9. listopadu. Od roku 1996 jich automobilka vyrobila přes 1,4 miliónu. Šlo o vůbec první zcela nový model auta vyráběný po spojení mladoboleslavské Škody s koncernem Volkswagen v roce 1991. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám