Hlavní obsah

Suzuki v Maďarsku svolává přes 120 tisíc vozů kvůli korozi tlumičů

Budapešť

Maďarská divize japonské automobilky Suzuki Motor svolává ke kontrole přes 120 000 vozů Suzuki Swift, protože koroze předních tlumičů může vést ke znehybnění těchto automobilů. Informovaly o tom ve středu agentury DPA a MTI.

Článek

Divize Magyar Suzuki upozornila, že v souvislosti s tímto problémem neobdržela žádné zprávy o zraněních. Opatření se týká automobilů vyrobených v Maďarsku v letech 1997 až 2002. Problémové tlumiče dodala maďarská firma Berva Finommechanikai, která již zanikla.

"Tento problém lze vyřešit výměnou tlumiče, ale nelze to udělat doma. Servisy Suzuki v případě potřeby nahradí tlumiče součástkami vyrobenými v Japonsku, což zabere zhruba dvě hodiny," řekl agentuře MTI nejmenovaný odborník.

Suzuki tuto výměnu provede zdarma. Pokud se přihlásí všichni majitelé svolávaných automobilů, počítá firma s náklady kolem pěti miliard forintů (zhruba 450 miliónů Kč), napsala agentura DPA.

Zprávy o svolávání automobilů k opravám se dostaly do centra pozornosti poté, co byla největší světová automobilka Toyota Motor nucena svolat po celém světě k opravě přes osm miliónů automobilů kvůli problémům s nechtěným zrychlováním. Japonská Toyota byla přitom dosud pověstná kvalitou svých vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám