Hlavní obsah

Škoda Auto sbírá v Británii cenu za cenou, Superb Combi rodinným autem roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Motoristický pořad britské televize Channel 5 vyhlásil vůz Škoda Superb Combi rodinným autem roku. Ocenění je další cenou, které škodovky letos získaly v nejrůznějších anketách britských motoristických pořadů a časopisů. Škoda Auto prodala letos ve Velké Británii už přes 39 tisíc vozů.

Článek

Program Fifth Gear stanice Channel 5 vyzdvihl u oceněného vozu "kombinaci prostoru, rychlosti, hodnoty, úspornosti a pohodlí". "Pokud jste táta a potřebujete vůz pro přepravu, je to auto, které musíte mít. Je to bezvadný. Miluju to," nechal se unést moderátor.

Když Škoda letos vyhrála cenu čtenářů časopisu Which? pro nejlepšího výrobce aut, list The Daily Telegraph napsal, že o škodovkách se dříve říkalo, že mají akceleraci astmatické želvy, ale nyní zastínily v průzkumu svého majitele, automobilku Volkswagen i její prestižní značku Audi.

Prodej škodovky v Británii stoupá

Škoda se letos stala nejlepší automobilkou roku i pro časopis What Car? Model Yeti zase vyhlásil časopis Auto Express vozem roku. V anketách tohoto časopisu získaly škodovky další čtyři ceny.

Foto: maž, Novinky

Škoda Superb Combi 4x4

Značka Škoda prodala ve Velké Británii během letošních jedenácti měsíců již více než 39 tisíc vozů, což představuje nárůst o více než 23 procent oproti srovnatelnému období loňského roku. Nabídka modelové řady Superb se letos rozrostla o variantu Combi, celkově se letos ve Velké Británii prodalo již více než 3000 Superbů.

I v Česku se mladoboleslavské firmě daří, když obsadila první místo v letošní anketě Českých 100 nejlepších. Jen pro zajímavost, za prvních deset měsíců letošního roku dala Škoda Auto do reklamy 385,7 miliónu korun, což je nejvíce z automobilek působících na tuzemském trhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám