Hlavní obsah

Alfa Romeo 169 prý bude sdílet techniku s Dodge Chargerem

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo 169, automobil vyšší střední třídy a následník modelu 166, už měl být dávno na světě. Automobilka plánovala představení na konec roku. Zatím oficiálně nesdělila jedinou informaci k modelu 169. Podle německého Auto Motor und Sport by nová Alfa měla sdílet techniku s Dodge Chargerem či Chryslerem 300C.

Článek

Alfa Romeo 166 se vyráběla v letech 1998 - 2007. Koncem letošního roku se očekávalo, že Italové zveřejní první fotografie nástupce, tedy modelu 169. Nestalo se tak a italská automobilka se tváří, jako kdyby model 169 nebyl v plánu.

Podle informací německého periodika Auto Motor und Sport se Alfa Romeo 169 vyvíjí a měla by se vyrábět na platformě LX, kterou má aktuálně Chrysler 300C nebo Dodge Charger. Původně se předpokládalo, že největší Alfa bude mít stejnou techniku jako Maserati Quattroporte.

V nabídce budou silné dieselové i benzínové motory, které Alfa montuje i do svých ostatních modelů, vrcholem by údajně měl být dvakrát přeplňovaný osmiválec s výkonem přes 400 koní.

Alfa Romeo zatím k modelu 169 nesdělila oficiálně žádnou informaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám