Hlavní obsah

Volvo začalo systém rozpoznávání chodců nabízet i pro XC60

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od konce listopadu lze Volvo XC60 objednat se systémem rozpoznávání chodců s funkcí automatického brzdění. Kromě toho má XC60 nový informační a multimediální systém, který byl poprvé představen ve Volvu S60 a V60.

Foto: maž, Novinky

Volvo XC60 3,2 AWD

Článek

Kromě systému, který samočinně zastaví před chodcem, dostalo XC60 přepracovaný adaptivní automat a novou středovou konzolu s multimediálním systémem. Volvo XC60 s automatickou převodovkou nabízí poslední generaci adaptivního tempomatu (ACC), který nově funguje i při pomalé jízdě (až do úplného zastavení vozidla). Při rozjetí kolony se automobil opět sám rozjede.

Pro Volvo XC60 je také k dispozici stejný typ středové konzoly a stejná nabídka audiosystémů, jako u nedávno představených modelů S60 a V60. Novým prvkem v nabídce příslušenství pro XC60 je kamera v mřížce chladiče s úhlem záběru 180 stupňů. Kamera je užitečná na křižovatkách s omezeným výhledem a především při parkování.

Volvo XC60 patří mezi dražší SUV, v Česku stojí od 930 tisíc korun. Jak je pro Volvo typické, už základní verze obsahují kompletní bezpečnostní výbavu.

Jak automatické rozpoznávání funguje?
Systém rozpoznávání chodců s funkcí automatického brzdění dokáže pomocí radaru a kamery rozpoznat chodce v jízdní dráze vozidla. Systém nejprve upozorní řidiče, aby sám začal brzdit nebo provedl úhybný manévr. Pokud řidič ani přes upozornění nereaguje, automobil začne automaticky brzdit těsně předtím, než se srážka stane nevyhnutelnou.
Systém nefunguje za tmy nebo při špatném počasí. Systém je naprogramován tak, aby reagoval i na automobily před vozidlem, které stojí nebo které se pohybují stejným směrem.
Foto: maž, Novinky

Volvo XC60 3,2 AWD

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám