Hlavní obsah

Nový Range Rover Evoque bude také v pětidveřové verzi

Novinky, Martin Žemlička

Originálně vypadající SUV, Range Rover Evoque, se kromě třídveřové verze bude prodávat i v praktičtější pětidvéřové variantě. Pětidveřový Range Rover Evoque je o 30 mm vyšší než model, jenž má o jeden pár dveří méně.

Článek

Evoque vychází z konceptu hybridního SUV s názvem LRX, který Land Rover ukázal na několika autosalonech a pozitivní reakce pomohla k sériové výrobě. Faktem je, že zamračená přední maska s úzkými světlomety i sportovní karoserie autu sluší.

Pětidveřový Range Rover Evoque je o 30 mm vyšší než model coupé a celkově je praktičtější. Na zadních sedadlech je o 50 mm více prostoru v oblasti ramen a k dispozici je rovněž více prostoru nad hlavou. Zadní sedadla jsou opatřena bezpečnostními pásy a opěrkami hlavy pro tři cestující.

Coupé i pětidveřový model Range Rover Evoque se budou vyrábět v v Halewoodu ve Velké Británii. Od léta 2011 se bude vůz prodávat ve více než 160 zemích celého světa. Ceny vozů budou od 35 000 eur, tedy zhruba 875 tisíc korun. V nabídce jsou prozatím dva turbodieselové motory s výkony 150 a 190 koní a jeden benzínový s výkonem 240 koní.

Reklama

Výběr článků

Načítám