Hlavní obsah

Americký Ford chce dobýt čínský trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Ford Motor urychluje svou expanzi v Číně. Na konci roku chce mít v zemi 340 prodejců namísto původně plánovaných 310. Agentuře Reuters to řekl prezident asijských aktivit Fordu Joe Hinrichs.

Článek

Firma by tak měla letos rozšířit svou síť v Číně o stovku prodejců. "Provedli jsme dost důkladnou studii a prozkoumali, kde jsou naše příležitosti. Rozhodli jsme se, že musíme být agresivnější," řekl Hinrichs. Dodal, že Ford bude v rozšiřování prodejní sítě v Číně pokračovat rovněž v příštím roce.

Ford podle Hinrichse v příštích letech uvede na čínský trh několik nových modelů. Firma v letošních prvních deseti měsících zvýšila prodej v Číně meziročně o 39 procent na 468 754 vozů. Hinrichs uvedl, že letošní rok bude pro automobilku v Číně rekordní, neposkytl však žádné další podrobnosti.

Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně kompenzovat pokles poptávky na rozvinutých trzích. Čína v loňském roce díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám