Hlavní obsah

Opel už po roce provedl drobné retuše na Corse

Novinky, Martin Žemlička

Německá automobilka přišla s novou Corsou letos, už nyní ale automobil prošel drobným faceliftem. Ten sjednocuje design s ostatními Opely, k tomu přidává upravený turbodiesel 1,3 CDTI v úsporné variantě ecoFlex.

Článek

Co se u Corsy modelového roku 2011 změnilo? Především je to vnější vzhled, který Opel sjednotil s ostatními současnými modely, retuše jsou ale pouze kosmetické. Spodní mřížka chladiče je nyní širší a vyšší, jiná jsou přední světla a logo výrobce je integrované do širší chromované lišty. Není toho mnoho, ale větších zásahů ani nebylo třeba.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Corsa

Uvnitř je nový audiosystém o výkonu 4 x 20 W se sedmi reproduktory, nově se dají zvolit některé dekorační prvky interiéru v červené nebo oranžové barvě. Mimochodem, nová paleta laků karoserie zahrnuje šedobílý odstín, zelenou barvu a hnědý lak.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Corsa

Nová je i verze Corsa ecoFlex poháněná turbodieselem 1.3 CDTI o výkonu 70 kW (95 k), která je standardně vybavena systémem Start/Stop. Tento model ve třídveřovém provedení spotřebuje 3,5 l nafty na 100 ujetých kilometrů (pětidveřová verze je o zanedbatelných 0,1 l / 100 km žíznivější). Výkonové rozpětí řady Corsa stále sahá od 48 kW (65 k) až po 141 kW (192 k).

Modernizované Corsy se na tuzemském trhu objeví koncem února příštího roku. Prodejní ceny nebyly zatím zveřejněny, patrně ale budou stejné jako u současné generace. Opel Corsa se i nadále vyrábí ve dvou karosářských verzích – třídveřové a praktičtější pětidveřové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám