Hlavní obsah

Volkswagen bude v Číně vyrábět elektromobily

Německá automobilka Volkswagen začne ve svých dvou společných podnicích v Číně vyrábět v omezené míře i elektromobily. První model jejího elektřinou poháněného vozu by se měl dostat na zdejší trh v roce 2013.

Foto: maž, Novinky

Volkswagen Polo

Článek

Volkswagen chce v letech 2014 až 2018 vyrábět a prodávat v Číně 10 tisíc elektromobilů ročně, řekl prezident čínské pobočky Volkswagenu Karl-Thomas Neumann na fóru o elektromobilech v jižní Číně. To bude představovat asi tři promile jeho celkové čínské produkce.

Skupina, do které patří i Škoda Auto, chce v příštích třech až čtyřech letech dostat výrobu vozů v Číně na tři milióny vozů. Volkswagen vyrábí v Číně automobily ve spolupráci s domácími firmami SAIC Motor Corp. a FAW Group.

Americká automobilka GM začala už ve svém společném podniku s čínskou SAIC Motor vyrábět elektrické verze modelu Chevrolet Sail. Příští rok chce do Číny přivést svůj částečný elektromobil Chevrolet Volt, který na baterii dokáže ujet 60 kilometrů a pak musí přepojit na spalovací motor. Elektrické vozy chce v Číně vyrábět i japonský Nissan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám