Hlavní obsah

BMW 1 M Coupé: nejvýkonnější "jednička" v prodeji od března

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW si stále hraje na schovávanou, tentokráte k tomu bavorská automobilka využila kulisu podzimní Paříže. Nové nejsilnější BMW řady 1 se zatím stále kompletně neodhalilo a jisté je pouze to, že se začne prodávat příští rok.

Článek

Jisté je, že nový model se bude jmenovat BMW 1 Series M Coupe a nikoliv BMW M1. Označení s ikonickým M, respektive označení M1 (sportovní vůz s výkonem 277 koní a hmotností 1000 kg, vyráběl se v letech 1978 – 1981) je pro mnichovskou automobilku příliš cenné.

Sportovní divize M od BMW přijde příští rok s nejmenším modelem, který bude mít na zádi ikonické označení M. Po X5 M a X6 M, komerčně zajímavých, jízdně zcela zbytečných automobilech, je to dobrá zpráva pro příznivce mnichovské automobilky.

BMW si stále hraje na schovávanou a nekamuflované snímky nové 1M Coupé zveřejní až v polovině prosince. Prodej vozu začne na konci března 2011, světovou premiéru si nejsilnější „jednička“ odbude zkraje března v Ženevě. Cenu odhadujeme na 1,5 miliónu korun.

BMW 1M Coupé, které mj. poznáte podle čtyř koncovek výfuku, bude poháněno dvakrát přeplňovaným zážehovým šestiválcem s výkonem okolo 350 koní. Převodovka bude manuální a bude mít šest stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám