Hlavní obsah

Nissan Micra dorazí v listopadu, v nabídce pouze tříválce

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemský importér Nissanu oznámil ceny nového modelu Micra. V nabídce motorizací jsou pouhé dva zážehové motory s obsahem 1,2 litru. Prodej bude zahájen v listopadu, zaváděcí ceny začínají na částce 209 900 korun.

Článek

V Evropě bude Micra zpočátku nabízena se dvěma typy motorů – dvěma variantami nového 1,2litrového tříválcového zážehového motoru. Ten využívá systém plynulého časování ventilů, výkon činí 59 kW (80 k) a točivý moment 108 Nm. V nabídce českého Nissanu zatím figuruje pouze tento motor.

Kromě toho nabídne Nissan také přeplňovanou 1,2litrovou verzi s přímým vstřikováním, která v Evropě bude standardně nabízena se systémem Start-Stop. Motor poskytuje výkon 72 kW (98 k) a točivý moment 142 Nm.

Obě motorové verze lze zakoupit s pětistupňovou manuální převodovkou nebo s novou samočinnou převodovkou s plynule měnitelným převodem (CVT).

Celkové rozměry jsou srovnatelné s předchozí generací – délka narostla o 61 mm na 3780 mm, šířka se zvětšila o 5 mm na 1665 mm a výška 1530 mm je o 10 mm nižší. Kola jsou umístěna až v rozích karoserie, rozvor náprav je o 20 mm delší - 2450 mm.

Micra bude k mání se třemi stupni výbavy: Visia, Acenta a Tekna. Všechny standardně nabízejí posilovač řízení, centrální zamykání, klimatizaci, elektricky ovládaná přední okna, šest airbagů a ESP. Zaváděcí ceny začínají na částce 209 900 korun (1,2 – 80 koní, Visia). Verze s automatickou převodovkou v prostřední výbavě Acenta stojí 306 900 korun. Nová Micra se začne prodávat na začátku listopadu, objednávky přijímají dealeři již nyní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám