Hlavní obsah

O titul Auto roku 2011 v ČR se utká 42 novinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O titul Auto roku 2011 v ČR se utká celkem 42 letošních novinek. Po dlouhé době chybí mezi nominovanými domácí značka Škoda, tuzemskou výrobu tak reprezentují Kia Venga a Hyundai ix20 z nošovické automobilky. Uvedli to organizátoři soutěže ze Svazu dovozců automobilů a Sdružení automobilového průmyslu.

Článek

Nominované vozy se o titul utkají v pěti kategoriích. Jsou rozděleny na malé vozy a nižší střední třídu, SUV, velkoprostorové vozy, střední a vyšší střední třídu a sportovní auta.

O vítězích rozhodne 38členná odborná porota i hlasování laické veřejnosti. Porota bude posuzovat technické řešení, funkčnost, bezpečnost, jízdní výkony, poměr hodnoty a ceny nebo ekologičnost. Výsledky 17. ročníku soutěže organizátoři vyhlásí v druhé polovině ledna. Loni soutěž vyhrála Škoda Yeti.

Foto: maž, Novinky

Škoda Yeti 2,0 TDI 4x4

Novinkou je samostatná cena odborné poroty, kterou získá jeden ze 13 vozů s hybridním pohonem.

V konkurenční anketě Auto roku 2011 v České republice Klubu motoristických novinářů se utká 38 novinek. Vítěz ryze odborné soutěže podle mezinárodních pravidel Car of the Year bude znám v prosinci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám