Hlavní obsah

Prodej aut v Rusku v září stoupl o více než polovinu

Prodej nových osobních a lehkých užitkových automobilů v Rusku se v září meziročně zvýšil o 55 procent na 185 953 vozů. Za první tři čtvrtletí letošního roku tak prodej vzrostl o 18 procent na 1,32 miliónu vozů.

Článek

Automobilka Škoda Auto v Rusku od ledna do září zvýšila prodej meziročně o 35 procent na 34 273 vozů. V samotném září prodej téměř zdvojnásobila na 3996 vozů z 2062 aut před rokem.

Poptávku po automobilech v Rusku nyní podporuje vládní program šrotovného. V zemi lze od počátku března při nákupu nového automobilu smontovaného v místních závodech získat prémii 50 000 rublů (zhruba 30 000 Kč) za odevzdání vozu staršího deseti let.

"Září opět ukázalo rychlé oživování automobilového trhu," řekl předseda automobilového výboru AEB David Thomas. Dodal, že poptávka byla podpořena příchodem nových modelů na trh, zlepšenou dostupností úvěrů a pokračujícím programem šrotovného.

Rusko bylo ještě v roce 2008 na nejlepší cestě stát se co do počtu prodaných aut největším trhem v Evropě. Poté však zemi prudce zasáhla ekonomická recese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám