Hlavní obsah

Seat přivezl do Paříže elektrické sportovní kupé IBE

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka přivezla do Paříže kromě nové Alhambry, jež se brzy začne prodávat, také koncept elektrického sportovního kupé s názvem IBE.

Foto: maž, Novinky

SEAT IBE na pařížském autosalonu 2010

Článek

Široká ramena, nízká okna, sytá červená barva. Tak lze charakterizovat 3,83 metru dlouhý, pouhý 1,23 metru vysoký a 1,77 metru široký koncept španělského Seatu, představený na letošním pařížském autosalonu. Koncept je o dvacet centimetrů kratší než Ibiza (zhruba velikost fabie). Interiér konceptu je 2 2, zadní sedadla jsou ale využitelná pouze nouzově.

O pohon se stará elektromotor o výkonu 75 kW (102 koní) a 200 Nm točivého momentu, podobně jako u studie elektrické octavie [celá zpráva]. Automobil má díky výhradně elektrickému pohonu nulové emise. Nejvyšší rychlost je omezena na 160 km/h, zrychlení 0-100 km/h zvládne Seat IBE za 9,7 vteřiny. Kapacita akumulátoru 18 kWh umožňuje dojezd na jedno nabití cca 130 kilometrů, což není mnoho, ale ani konkurenční elektrické prototypy nenabídnou výrazně větší dojezd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám