Hlavní obsah

Novinky mezi supersporty zazářily v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Italský výrobce supersportovních vozů Ferrari představil model SA Aperta, který vytvořil speciálně k osmdesátinám designérského studia Pininfarina. Všech 80 exemplářů již stihla firma prodat. Další výrobce supersportů Maserati představil nejrychlejší model GranTurismo MC Stradale.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Ferrari představilo vyprodanou SA Apertu

Článek

SA Aperta vychází z modelu 599 GTB Fiorano. Název modelu s odkrytou střechou v sobě skrývá iniciály Sergia a Andrea Pininfarinových, tedy otce a syna slavného designerského rodu, který s Ferrari dlouhodobě spolupracuje.

Auto je vybaveno 12válcovým motorem s výkonem 670 koní a jeho cena se v přepočtu pohybuje okolo deseti miliónů korun.

Další italská značka Maserati v Paříži uvedla nové GranTurismo MC Stradale, které je s výkonem 450 koní a rychlostí přes 300 km/h nejsilnějším a nejrychlejším vozem v současné nabídce. Podle zástupců značky firma do budoucna zvažuje výrobu velkého luxusního sedanu, který by doplnil nyní nabízené Quattroporte.

Konkurenční Bugatti ze skupiny VW již v předvečer autosalonu přišla s modelem Veyron Super Sport, který drží rekord značky 431 km/h a disponuje výkonem 1200 koní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám